Biografie

Danny Kegel begon muziek te maken toen hij drie was. Vanaf zijn zesde kreeg hij les, vanaf zijn achtste gaf hij optredens in Nederland, vanaf zijn negende ook optredens in het buitenland en vanaf zijn twaalfde werd hij daar voor betaald en speelde hij met grote namen uit de muziekwereld.

Op mijn 17e kwam hij Boris van der Lek tegen, een gerenommeerde saxofonist. Zij werden hele goede vrienden.

Toen hij na tien jaar verblijf in een gevangenis in Peru terugkeerde naar Nederland, kwam Boris weer op zijn pad. Zij kwamen samen op het idee om een theatershow te maken.

Over zijn periode in Peru: toen hij daar vrij kwam in 2016, had hij auditie gedaan op televisie bij de Peruaanse versie van America’s got Talent. Dat leverde op YouTube ruim 8 miljoen views op. Hij kreeg de juryleden enorm aan het lachen tijdens het voorgesprek

Toen besefte hij: “YES, ik KAN het nog!” Hij ging terug naar Nederland. Daar is hij samen met Peter Faber lezingen op scholen gaan geven over zijn verhaal om zo studenten te waarschuwen betere keuzes te maken dan hij gedaan had.

Met een mooi team van mensen en een goede regisseur hebben Boris en Danny het voor elkaar gekregen de show ‘Power of Rock‘ te maken. De show geeft een cynische kijk op zijn 10 jaar gevangenschap in Peru. De ‘Power of Rock’ is hierdoor een muzikale show geworden die zowel hilarisch als ontroerend is.

Danny Kegel
Boris van der Lek

Boris van der Lek is een van de meest spelende saxofonisten in Nederland. Op zijn vijftiende bezoekt hij voor het eerst North Sea Jazz en raakt hij gefascineerd door de saxofoon. Hij maakt zich het instrument eigen door mee te spelen met platen uit de grote jazzcollectie van zijn vader.

De veelzijdige muzikant speelt vervolgens onder meer in The Boulevard Of Broken Dreams en het dooruit voortkomende de Houdini’s, The Gangbusters, Zappaband Cuccurullo Brillo Brullo en in de bands van Herman Brood, Hans Dulfer en Jules Deelder (Trio Me Reet).

Zijn debuutalbum Blue & Sentimental (2005) bevat rustige jazzstandards van onder meer Count Basie, Sonny Rollins, Thelonious Monk en Rodgers & Hart. Vanaf oktober 2006 staat de saxofonist op het podium bij concerten van de Golden Earring.